söndag 25 februari 2024

inloggad som

Verifyter fyller kassan

Ideonbolaget Verifyter har plockat sin första europeiska kund, en mikrochiptillverkare baserad på Irland. Parallellt har ägarskaran, med Spintop Ventures, Sydsvensk Entreprenörfond och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren i spetsen, skjutit till ett miljonbelopp som ska räcka tills Verifyter kan stå på egna ben.

Verifyters mjukvara Pindown används vid utveckling av integrerade kretsar för att automatiskt lokalisera i vilken version av programkod ett fel uppstod och vem som då stod för koden. Tekniken används bland annat av Nasdaq-noterade Synopsys. Den nya, europeiska kunden blir Verifyters tredje.

Bolaget, som grundades 2010 av två veteraner från ST-Ericsson, fick tidigt in Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren som finansiär. 2013 gick Lundgren in med ytterligare pengar tillsammans med Sydsvensk Entreprenörfond och Spintop Ventures då Verifyter fick in sammanlagt fyra miljoner kronor.

Hur mycket kassan fyllts på med denna gång vill vd Daniel Hansson inte uppge.

− Men det räcker så vi klara oss till 2016. Och vi räknar med positivt kassaflöde under 2015, säger han till Rapidus.

Det förlängda räkenskapsåret september 2013-december 2014 hade Verifyter en försäljning på 1,4 miljoner kronor, medan resultatet slutade på -3,2 miljoner, uppger Daniel Hansson. Bolaget sysselsätter i dag sex personer, varav en vid ett amerikanskt dotterbolag i Silicon Valley, och är i färd med att rekrytera ytterligare två utvecklare till Lundakontoret.

Erik Olausson

Ideonbolaget Verifyter har plockat sin första europeiska kund, en mikrochiptillverkare baserad på Irland. Parallellt har ägarskaran, med Spintop Ventures, Sydsvensk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.