torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Verifyter fyller kassan

Ideonbolaget Verifyter har plockat sin första europeiska kund, en mikrochiptillverkare baserad på Irland. Parallellt har ägarskaran, med Spintop Ventures, Sydsvensk Entreprenörfond och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren i spetsen, skjutit till ett miljonbelopp som ska räcka tills Verifyter kan stå på egna ben.

Verifyters mjukvara Pindown används vid utveckling av integrerade kretsar för att automatiskt lokalisera i vilken version av programkod ett fel uppstod och vem som då stod för koden. Tekniken används bland annat av Nasdaq-noterade Synopsys. Den nya, europeiska kunden blir Verifyters tredje.

Bolaget, som grundades 2010 av två veteraner från ST-Ericsson, fick tidigt in Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren som finansiär. 2013 gick Lundgren in med ytterligare pengar tillsammans med Sydsvensk Entreprenörfond och Spintop Ventures då Verifyter fick in sammanlagt fyra miljoner kronor.

Hur mycket kassan fyllts på med denna gång vill vd Daniel Hansson inte uppge.

− Men det räcker så vi klara oss till 2016. Och vi räknar med positivt kassaflöde under 2015, säger han till Rapidus.

Det förlängda räkenskapsåret september 2013-december 2014 hade Verifyter en försäljning på 1,4 miljoner kronor, medan resultatet slutade på -3,2 miljoner, uppger Daniel Hansson. Bolaget sysselsätter i dag sex personer, varav en vid ett amerikanskt dotterbolag i Silicon Valley, och är i färd med att rekrytera ytterligare två utvecklare till Lundakontoret.

Erik Olausson

Ideonbolaget Verifyter har plockat sin första europeiska kund, en mikrochiptillverkare baserad på Irland. Parallellt har ägarskaran, med Spintop Ventures, Sydsvensk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.