måndag 4 december 2023

inloggad som

IT-konsultbolag dubblar i Skåne

I höstas öppnade IT- konsulten Xlent Consulting Group två nya kontor i Skåne. I Malmö och Kristianstad sysselsätter dotterbolaget Xlent Syd sammanlagt tolv personer, med målet är att dubbla siffran till årets slut.

Xlent Consulting Group bildades i Stockholm 2005 genom en sammanslagning av fyra konsultbolag. Xlent sysslar med affärsrådgivning, systemutveckling och förvaltningsarbete. Bolaget säljer även affärs- och mjukvarulösningar för mobiler och webbplatser som sedan integreras med befintliga system.

Malin Nordstrand– Det var ett strategiskt val att börja bygga i Malmö och Kristianstad. Det är många medarbetare här som vill komma till Xlent, säger Xlent Syds vd Malin Nordstrand till Rapidus.

Kunderna finns inom offentlig verksamhet, bank- och finansbranschen samt processindustri.

Xlent Consulting Group omsatte en bit över 200 miljoner kronor i fjol. De tre senaste åren har antalet anställda för koncernen ökat från 100 till 200 personer. Utöver de elva svenska dotterbolagen har koncernen även ett norskt dotterbolag med kontor i Oslo. Huvudägare är riskkapitalbolaget Neqst Partner.

Emily Binks

I höstas öppnade IT- konsulten Xlent Consulting Group två nya kontor i Skåne. I Malmö och Kristianstad sysselsätter dotterbolaget Xlent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad