torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Sony Mobile förhandlar om sina fastigheter i Lund

Sony Mobiles varsel för tre veckor sedan innebär att bolaget i ett slag går från 2.200 till 1.200 medarbetare i Lund. Nu har förhandlingar inletts om den framtida lokaliseringen.

Kommande omorganisation på Sony Mobile frigör stora kontorsytor i de två hus från Vasakronan som bolaget hyr in sig i i dag. Redan i samband med nedskärningen 2012 började Sony flytta ut från det roströda huset invid E22 i norra Lund, men bolaget har alltjämt kvar en fjärdedel av byggnaden som numera kallas Mobile Heights Center.

Huruvida Sony Mobile nu slutligen kommer lämna huset och koncentrera sig till den svart-vita fastigheten närmast rondellen vill platschefen Bengt-Arne Molin inte ge ett rakt svar på.

Bengt-Arne Molin portratt– Vi har inlett förhandlingar med hyresvärden, säger han.

Som Rapidus berättade igår har Molin fått ett direktiv från koncernchefen Hiroki Totoki att vässa innovationsprofilen i Lund. Bland annat ska bolaget bli mer öppet för samverkan med den omgivande floran av mindre teknikföretag. Ett sätt att underlätta för detta är att verka i mixade miljöer där stora och små företag möts, som just området runt Mobile Heights Center, menar Bengt-Arne Molin.

Sony Mobiles båda hus vid rondellen i norra Lund är på drygt 25.000 kvadratmeter var och byggdes speciellt för mobiljätten 1999 och 2008. Tidigare hade företaget också verksamhet på andra sidan motorvägen i anslutning till Edison Park, men de lokalerna togs över av Qlik 2011.

Kristian Svensson

Sony Mobiles varsel för tre veckor sedan innebär att bolaget i ett slag går från 2.200 till 1.200 medarbetare i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.