onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Hypergene tar ny storaffär inom offentlig sektor

|  ,
|  

Malmöbolaget Hypergene har tillsammans med Fujitsu tagit hem sin första landstingsaffär. Förhoppningen är att den ska bana väg för ytterligare landstingskunder. Jämte Göteborgs stad är den nya kunden Hypergens största hittills.

Upplägget för affären med hälso- och sjukvårdsförvaltningen inom Stockholms läns landsting är detsamma för flera av Hypergenes kommunavtal, där Fujitsu tagit hem ett ramavtal där Hypergene blir leverantör av beslutstödssystemet.

per_hidenius– Det är en viktig affär för oss och vårt första landsting. Det möjliggör en helt ny marknad för oss, säger Hypergenes vd Per Hidenius till Rapidus utan att vilja precisera hur mycket affären är värd.

Avtalet innebär att landstinget ska använda sig av Hypergenes IT-system för styrning, analys och uppföljning samt planering.

– Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen, vi har flera stora kunde inom offentlig sektor på väg in och vårt mål för 2015 är att öka omsättningen med 25 procent och landa på 120 miljoner, säger Per Hidenius.

Han siktar på en vinstmarginal på 10 procent och ytterligare nyanställningar under året.

– Vi har redan anställt tio personer i år och ska försöka hinna med 10–15 till så vi kommer upp till 120 anställda, säger Per Hidenius.

Jennie Lorentsson

Malmöbolaget Hypergene har tillsammans med Fujitsu tagit hem sin första landstingsaffär. Förhoppningen är att den ska bana väg för ytterligare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad