lördag 20 april 2024

inloggad som

Stratiteq kniper Malmöchef från Avega

Peter Blomsterberg lämnar uppdraget som vd för ett av Avega Groups dotterbolag i Malmö. Han går till Stratiteq där han blir ny affärsområdeschef för bolagets portal-erbjudande.

Stratiteq är inne i ett expansivt skede och räknar med att nyrekrytera en handfull personer i år. I dag har det Malmöbaserade företaget 85 medarbetare som sysslar med affärs- och IT-konsultation. Peter Blomsterberg blir nu ansvarig för ett affärsområde med ett 30-tal medarbetare inom dokumenthantering, webbutveckling och kundportaler.

Peter Blomsterberg– Mycket av jobbet blir att coacha medarbetarna. Vi har gedigen erfarenhet inom portallösningar som jag vill bygga vidare på, säger Peter Blomsterberg.

Stratiteq är inriktat på beslutsstöd, kundstödsystem och webblösningar. Omsättningen ökade med nära tio procent ifjol till 87 miljoner kronor. Bland kunderna märks Securitas, Region Skåne, E.on och Inwido.

I ägarlistan finns grundarna Jan Landelius, Peter Rundberg och Marcus Karlsson som alla är verksamma konsulter. Även tidigare vd och nuvarande styrelseordförande Johan Ahlkvist samt Jan Nilsson, tidigare styrelseledamot, är delägare. Vd idag är Anna Werntoft.

Emily Binks

Peter Blomsterberg lämnar uppdraget som vd för ett av Avega Groups dotterbolag i Malmö. Han går till Stratiteq där han […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.