torsdag 18 april 2024

inloggad som

Norskt IT-bolag dubblar personalstyrkan i Malmö

Norska Itslearning plockar in Fredrik Hörup, med ett förflutet på multinationella konsultjätten CGI, som ny chef för det svenska dotterbolaget, baserat i Malmö. Samtidigt expanderar Itslearnings Malmökontor och ska enligt planen dubbla personalstyrkan under 2015 till ett 30-tal anställda.

Itslearning utvecklar ett mjukvarusystem för pedagoger, elever och föräldrar att gemensamt nyttja. Systemet är anpassat för webb, mobil och surfplatta och innebär bland annat att lärare kan lägga ut skoluppgifter och lektioner till eleverna.

Nya vd:n Fredrik Hörup kommer närmast från konsultjätten CGI, där han ansvarade för en enhet som levererar ekonomisystem till bland annat kommuner och landsting. Tidigare vd för Itslearning var Fredrik Hyltsten.

Fredrik Horup– Med mina erfarenheter från IT- branschen tror jag att jag kan skapa förutsättningar för en fortsatt tillväxt för Itslearning i Sverige, säger Fredrik Hörup till Rapidus.

Malmökontoret har 16 anställda och fem nyrekryteringar är på gång, uppger Malmökontorets chef Kristina Lidén. Kontoret planerar fördubbla antalet anställda innan året är slut.

Bland Itslearnings kunder syns Lunds och Uppsala kommuns skolor samt nyligen tillkomna Stockholms stad.

Svenska dotterbolaget omsatte 13,4 miljoner kronor ifjol, en ökning från 10,9 miljoner 2013. Itslearning grundades i slutet av 1990-talet som en avknoppning från Høgskolen i Bergen. Bolaget har även kontor i USA, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Irland och Storbritannien.

Emily Binks

Norska Itslearning plockar in Fredrik Hörup, med ett förflutet på multinationella konsultjätten CGI, som ny chef för det svenska dotterbolaget, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.