söndag 8 september 2024

inloggad som

Fem snabba till Bodil Rosvall Jönsson…

… Näringslivschef på Region Skåne som precis lanserat en webbaserad guide till det offentliga innovationssystemet där företagare kan klicka sig fram till olika former av stöd.

Varifrån kommer idén?

Bodil_Rosvall– Vi har haft möten med olika aktörer i regionen och kommit fram till att det här är något som efterfrågas, och tillsammans kläckt en idé som bygger vidare på andra hemsidor om att starta, driva och utveckla företag. Syftet är att öka servicen till entreprenörerna och företagarna i Skåne göra det enklare för dem att hitta aktörer i innovationssystemet som har olika erbjudanden och stöd.

Hur mycket har Region Skåne satsat på detta?

– Det är en resurseffektiv satsning som kostat 185.000 kronor att utveckla.

Hur många kontakter finns inlagda i guiden?

– Alla Skånes 33 kommuner finns med, plus ett antal olika aktörer med olika roller, exempelvis riskkapitalister, innovationsmiljöer, rådgivare med flera. Totalt är det 75 aktörer samlade i guiden, som  har gemensamt att de är offentligt finansierade.

Vad hoppas ni få ut av detta?

– Vi hoppas att entreprenörerna, särskilt på små och medelstora företag, får en ökad service och en högre tillgänglighet till vårt innovationsstödssystem. Vi har visat tjänsten för ett antal företag och så här långt har responsen varit väldigt god.

Har ni fler verktyg på gång för företagare?

– Vi jobbar aktivt och kontinuerligt med att skapa olika typer av mötesplatser, som inkubatorer, kluster och forskarparker, platser där vi för samman entreprenörer med akademi och det offentliga.

Jennie Lorentsson

… Näringslivschef på Region Skåne som precis lanserat en webbaserad guide till det offentliga innovationssystemet där företagare kan klicka sig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.