söndag 25 februari 2024

inloggad som

Starcom-grundare ny delägare i Ebility

Patrik AnderssonNystartade konsultbolaget Ebility i Malmö tar in en ny delägare i form av Patrik Andersson, tidigare vd och grundare av Starcom Malmö.

Bakom Ebility står fyra skånska näringslivsprofiler. Byrån såg dagens ljus så sent som i januari, och nu ansluter Patrik Andersson som ägare vid sidan av Carl-Johan Wachtmeister, Peter Eyermann, Ulf Hillstedt och Peo Persson.

Patrik Andersson kommer i sitt operativa arbete fokusera på digital kommunikation och mediefrågor. Han är civilekonom i grunden och har tidigare jobbat som rådgivare på bland annat Group M, Aegis och Starcom Malmö – som han under femton år var med och byggde upp till tjugo anställda.

Sedan starten i januari har Ebility landat uppdrag inom omvärldsanalys, trendrapporter och utbildning inom digital kommunikation. Vd Peo Persson vill dock inte berätta vilka kunderna är. Klart är i alla fall att han planerar rekrytera en handfull konsulter under året.

Styrelseordförande är Carl-Johan Wachtmeister, grundare av Sund Kommunikation.

Kristian Svensson

Nystartade konsultbolaget Ebility i Malmö tar in en ny delägare i form av Patrik Andersson, tidigare vd och grundare av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.