fredag 10 maj 2024

inloggad som

Nattaro och Hilding Anders samarbetar om lusfria sängar

Malmöbaserade sängjätten Hilding Anders och Nattaro Labs på Medicon Village i Lund ingår ett samarbetsavtal. Nattaro är uppstickaren som vill förbättra nattsömnen genom att hålla vägglössen borta – planen är nu att utveckla nya produkter tillsammans.

Så sent som ifjol lanserade Nattaro Labs sin första patenterade produkt, en lusfälla bestående av en mörk och trång papptunnel där lössen lockas in, men efterhand torkas ut av naturmedlet kiselgur som pappen är täckt med. Tunneln monteras bäst under sängen, som tenderar vara lössens favorittillhåll. En enda passering genom tunneln ska räcka för att ohyran ska fastna.

Carl-Magnus_Hansson– Det är jätteviktigt att få samarbeta med en av världens största sängtillverkare. Vägglössen är ju allra helst och oftast i sängen så det är jätteviktigt att adressera frågan, säger Nattaros Labs vd Carl-Magnus Hansson till Rapidus.

Även om det i nuläget är möjligt att köpa en Hilding Anders säng och Nattaro Labs bekämpningsprodukt separat kommer bolagen vidareutveckla lusfällan så att den är kompatibel med alla Hilding Anders sängar. Utöver det ska fällan även utvecklas så att den kan återställa redan angripna sängar.

Företagen beräknar komma ut med en produkt under 2015. Till en början ligger fokus på besöksnäringen, där vägglöss kan leda till ekonomiska problem då sängarna angrips och blir obrukbara.

– För oss innebär det att vi blir en mer professionell partner gentemot våra kunder. Eftersom att vi kan tillhandahålla en lösning som ger våra kunders gäster en bra nattsömn, säger Hilding Anders marknadschef Peter Palmqvist.

Hilding Anders omsatte 917 miljoner euro i fjol, en ökning med 11 procent från året innan. Koncernen finns på 60 marknader runt om i världen och har 230 anställda i Sverige, varav ett 30-tal i Malmö.

Nattaro Labs grundades 2011. Huvudägare är fortsatt grundarna, men även statliga Almi finns som investerare. Omsättningen i fjol var enligt preliminära siffror i stort oförändrad från året innan då den låg på 1,8 miljoner kronor. Bolaget har sju anställda och har sedan start tagit in ungefär tio miljoner kronor i ägarkapital.

Emily Binks

Malmöbaserade sängjätten Hilding Anders och Nattaro Labs på Medicon Village i Lund ingår ett samarbetsavtal. Nattaro är uppstickaren som vill […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.