lördag 27 april 2024

inloggad som

Softhouse säljer av dotterbolag

Malmöbaserade IT-konsultbolaget Softhouse säljer delar av sin verksamhet till finska Qvantel. Ett tjugotal anställda och tidigare vd:n för Softhouse Sverige följer med i affären.

Softhouse arbetar med mjukvaruutveckling enligt så kallad lean-metodik. Bland kunderna syns bland annat Sony, Axis, Schnedier Electric och Verisure. I fjol lyftes verksamheten inom den faktureringsmjukvara som Qvantel använder sig av över i dotterbolaget Softhouse Q Transfer, som nu säljs till Qvantel.

Softhouse Q Transfer kommer även framöver vara baserat i Karlskrona, med Softhouses tidigare Sverigechef Peter Thorman som vd.

Koncernchef för Softhouse, Tord Olsson, vill inte uttala sig om hur stor summa köpet landade på men framhåller att det var till ett marknadsmässigt pris.

Softhouse har samarbetat med Qvantel i över ett decennium och har sedan 2007 en ägarandel i det finska bolaget, som i dag uppgår till 13 procent. Qvantel sysslar med molnbaserad affärsmjukvara. Bland kunderna ingår bland annat TeliaSoneras spanska verksamhet, Yoigo. Enligt preliminära siffror låg omsättningen för Qvantelkoncernen på 20,8 miljoner euro 2014, vilket innebär en ökning på 60 procent.

Softhouses omsättning för 2014 är inte färdigreviderad men beräknas enligt uppgift till Rapidus hamna på cirka 177 miljoner kronor. Året innan omsatte bolaget 153 miljoner.

Ägare är grundare och medarbetare. Softhouse har efter avknoppningen 170 anställda i koncernen varav 60 finns i Malmö.

Softhouse Q Transfer är ett tillfälligt namn och kommer ändras inom det närmaste.

Emily Binks

Malmöbaserade IT-konsultbolaget Softhouse säljer delar av sin verksamhet till finska Qvantel. Ett tjugotal anställda och tidigare vd:n för Softhouse Sverige […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.