onsdag 24 april 2024

inloggad som

Teknikbolag laddar för årets mobilträff

Första veckan i mars reser hela världens toppar inom mobilbranschen till Mobile World Congress i Barcelona för att nätverka och visa upp sig. I år finns ett tjugotal skånska bolag på plats.

– Det är en så viktig konferens att det inte finns någon motsvarighet i världen. Om man har intresse av de stora operatörerna, då är man där, säger Niclas Johnsson, rådgivare på Business Sweden som arrangerar en svensk paviljong där 23 företag ska ställa ut i år.

Bland de sju skånska bolagen i paviljongen finns Global Warning System från Lund som ska presentera sin nya säkerhetsapp Safeture, en konsumentpaketerad version av det varningssystem som tidigare främst riktat sig till säkerhetsbranschen. Men huvudsyftet med att resa till Mobile World Congress, MWC, är inte exponering utan de nätverksmöjligheter som skapas under konferensen.

Andreas Rodman– Mobile World Congress skiljer sig från andra mässor i och med att det är så extremt mycket höga beslutsfattare inom en specifik bransch och med syftet att träffa leverantörer på samma ställe, säger Andreas Rodman på Global Warning System.

Förra årets konferens besöktes av 85.000 personer, varav mer än hälften hade beslutsfattande poster inom sina företag. Fyra och ett halvt tusen vd:ar fanns på plats.

Större företag som Doro, Sony Mobile och Symphony Teleca ställer ut i egna montrar, medan Modcam från Mobile Heights visar upp sin plattform för computer vision hos Nasdaqnoterade Broadcom.

Malmöbaserade UsTwo och designbyrån Topp är några av de skånska bolag som reser till Barcelona utan att ställa ut men för att knyta nya kontakter.

Klicka här för listan med Öresundsbolag som ställer ut på Mobile World Congress 2015 och de som deltar i Enterprise Europe Networks matchmakingevent.

Hanna Sigeman

Första veckan i mars reser hela världens toppar inom mobilbranschen till Mobile World Congress i Barcelona för att nätverka och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.