söndag 26 maj 2024

inloggad som

Danskt IT-bolag tar sikte på svenska kommuner

Det danska it-bolaget Bubobubo söker sig efter en stark frammarsch på den danska marknaden över sundet för att plocka kunder bland svenska kommuner.

Bubobubos it-system ger kunden, ofta upphandlingschefer och politiker, överblick över leveranser, priser och erfarenheter, men också en dialog med leverantörer. Efter tre framgångsrika år i Danmark, där systemet i nuläget hanterar 250 miljarder danska upphandlingskronor är siktet inställt på att upprepa framgångarna i Sverige. Ett svenskt bolag är grundat.

– Målet är att vara leverantörer till en tredjedel av de svenska kommunerna inom två år. Det är vad vi har uppnått i Danmark, säger Morten Vitus Gregersen,delägare i Bubobubo A/S, till Rapidus.

Bland Bubobuos danska kunder finns 27 kommuner, tre fastighetsbolag, Kriminalvården samt Grönlands regering. Första svenska kund ser ut att bli Ystad kommun.

– Ystad kommun kontrollerade oss hos samtliga 27 danska kommuner innan vi vann upphandlingen. Den är dock överklagad, men jag förväntar mig att vi vinner och att det blir reklam för oss, säger Morten Vitus Gregersen.

Bubobubo, vilket är latin för berguv, har i dagsläget 11 anställda varav 2 svenskar.

– Vi förväntar oss att komma upp i alla fall 20 anställda när vi går in i Sverige, säger Morten Vitus Gregersen.

Bolaget lämnade 2014 med ett positivt resultat på en miljon danska kronor.

Keld Broksø

Klik her for at se dansk version af artikeln

Det danska it-bolaget Bubobubo söker sig efter en stark frammarsch på den danska marknaden över sundet för att plocka kunder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.