fredag 3 maj 2024

inloggad som

Tretti.se lämnar Malmö

|  , , , ,
|  

Qliroägda e-handelsbolaget Tretti.se centraliserar sin verksamhet till Stockholm, där man redan har showroom och lager.

Tretti.se, som säljer vitvaror på nätet, har sedan en flytt från Stockholm i januari 2013 delat kontor med koncernsytern CDON i Malmö. Men nu ska kontoret flyttas tillbaka till huvudstaden, där man alltså redan har en större del av verksamheten.

”Under våren samordnar Tretti all kontorsverksamhet till kontoret i Stockholm, närmare bolagets leverantörer och varuflöden som sker från centrallagret i Jordbro. Flytten berör ett 18-tal tjänster i Malmö, jag inte säga så mycket mer just nu för vi har fackliga möten framför oss och jag kan inte föregripa dessa.” säger Qliros kommunikationschef Fredrik Bengtsson i ett mejl till Rapidus.

Enligt uppgifter till Rapidus ska personalen ska ha erbjudits att följa med i flytten till Stockholm och de fackliga förhandlingarna inleddes i dag. Totalt har Tretti cirka 55 anställda, vd är Jonas Danielsson.

Även Qliro-bolaget Lekmer, med verksamhet i Falkenberg, kommer under våren att flyttas till Stockholm.

I Qliro-gruppen, tidigare CDON Group, ingår för övrigt CDON, NLY-bolagen, Rum 21, Linus & Lotta Postorder, samt Gymgrossisten. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsen och ägs till störst del av Kinnevik.

Emily Binks

Jennie Lorentsson

Qliroägda e-handelsbolaget Tretti.se centraliserar sin verksamhet till Stockholm, där man redan har showroom och lager. Tretti.se, som säljer vitvaror på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.