onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Sigma köper upp appbyggare

Den skånska mjukvarujätten Sigma köper upp enmansbolaget Appbyrån i Malmö, för att tillföra koncernen kreativitet och mobilfokus.

2013 inledde bolagen ett samarbete och för ett år sedan påbörjades samtal om ett möjligt förvärv. Förra veckan genomfördes affären, som ger Sigma IT & Management tillgång till Appbyråns specialområden design och användarupplevelser.

– Appbyrån tillför kreativa lösningar, design och form. De är attraktiva från ett användarperspektiv, säger Lars Lanker, regionchef på Sigma IT & Management, till Rapidus.

Patrik Book, en av Appbyråns grundare, följer med till Sigma och företaget byter namn till Appbyrån by Sigma. Även om Appbyrån främst fokuserar på mobila lösningar tror Lars Lanker att kreativiteten som grundaren för med sig kan ha en positiv inverkan på Sigmas webbaserade lösningar.

– Vi har en enhet i Göteborg som heter Maverick By Sigma som fokuserar på digitala kampanjer, företrädelsevis på webben. Patrik Books kreativa ådra kan tillföra kompetens även i den branschen, säger Lars Lanker.

Lars Lanker räknar med att flertalet av Appbyråns kunder följer med i förvärvet.

– Vi tror och hoppas på att deras befintliga kunder vill följa med och utveckla sina respektive lösningar i vår regi. Vilka kunder som följer med är en förtroendefråga och mycket personberoende, men Book har nöjda kunder och vi tror att de följer med, säger Lanker.

Inför 2015 planerar Sigma inga ytterligare förvärv, däremot nyanställningar.

– Expansionen i år består av organisk tillväxt av konsulter på våra kontor i Lund, Malmö, Helsingborg, Växjö och Karlskrona. Cirka 25 konsulter inom olika kompetensområden, bland annat mobilitet och beslutstöd, ska anställas.

Appbyrån grundades 2010 av Patrik K Book och Viktoria Blomberg Book och omsatte 2013 1,2 miljoner kronor. Företaget har utvecklat mobilapplikationer åt bland annat Egmont och Whilborgs.

Emily Binks

Den skånska mjukvarujätten Sigma köper upp enmansbolaget Appbyrån i Malmö, för att tillföra koncernen kreativitet och mobilfokus. 2013 inledde bolagen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]

  • Skåningar på nya jobb

    Jessica Fischer blir ny Öresundsansvarig på rekryteringsfirman Hammer & Hanborg. Hon kommer närmast från Grit Academy och har även arbetat […]