torsdag 25 april 2024

inloggad som

Läkemedelsutvecklare på väg till börsen

Som Rapidus berättade igår ombildas skånska läkemedelsbolaget Aptahem från privat till publikt bolag. Målsättningen är att notera bolaget innan sommaren, uppger Lars Persson från ägaren Forskarpatent i Syd.

Aptahem bildades 2014 och utvecklar antikoagulerande läkemedel för att förebygga och behandla sjukdomar som orsakas av blockering av blodkärl, till exempel stroke och hjärtsvikt. Efter att bolaget i en serie mindre emissioner tagit in fyra miljoner kronor räknar Almi-ägda Forskarpatent i Syd med en notering under våren. Lars Persson pekar på portföljbolaget Gabather, som gick till Aktietorget i november.

− Vi siktar på motsvarande process för Aptahem, säger han.

Utöver Sydsvensk Entreprenörfond sköter Lars Persson numera även Forskarpatent i Syd sedan de två tidigare anställda Bert Junno och Mikael Lindstam vid årsskiftet övergick till att bli vd för portföljbolagen Gabather respektive Aptahem. I gårdagens Rapidus skrev vi att Forskarpatent i Syds verksamhet avvecklats och att Almi hade målsättningen att sälja portföljbolagen under 2015. Men det stämmer inte riktigt, Forskarpatent i Syd finns ännu kvar som aktiebolag under Almis paraply och att sälja samtliga sex portföljbolag under året är inte aktuellt, uppger Lars Persson.

− Nej, vi ska successivt sälja ut vårt innehav men inte i närtid, säger han.

Erik Olausson

 

Som Rapidus berättade igår ombildas skånska läkemedelsbolaget Aptahem från privat till publikt bolag. Målsättningen är att notera bolaget innan sommaren, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.