fredag 10 maj 2024

inloggad som

Gambros Lundachef går till Getinge

Getinge fortsätter värva från Skåne. I dag kan Rapidus berätta att Klas Arildsson, Gambros platschef i Lund, rekryteras till en chefspost i börsjätten.

Efter 15 år på Gambro, varav de sista 10 som platschef, lämnar Klas Arildsson koncernen för att tillträda posten som ”senior vice president supply chain” på medicinteknikkoncernen Getinge, en tjänst som innebär ansvar för inköp, logistik och produktion.

Klas_Arildsson– Jag kom till ett vägskäl. Efter att Baxter förvärvat Gambro fick jag en förfrågan från Getinge som innehöll de tre områden som jag brinner för, säger Klas Arildsson till Rapidus.

I Getingeuppdraget, som Klas Arildsson tillträder den 1 februari, ingår ansvar för att driva ett förbättrings- och utvecklingsarbete inom affärsområdet infection control.

– Det finns många snarlika processer och arbetssätt inom medicinteknikbranschen och jag hoppas kunna ta med mig mina bästa erfarenheter från Gambro till Getinge, säger Klas Arildsson.

I går blev det även känt att Alex Myers blir ny vd och koncernchef för Getinge. Fram till för cirka ett år sedan var han chef för ArjoHuntleigh, en av tre grenar i Getinge-koncernen. Det senaste året har han dock varit vd för sängtillverkaren Hilding Anders i Malmö.

Alex Myers efterträder Johan Malmquist, vd sedan 18 år, som oväntat aviserat att han kommer att avgå vid årets stämma.

Jennie Lorentsson

Getinge fortsätter värva från Skåne. I dag kan Rapidus berätta att Klas Arildsson, Gambros platschef i Lund, rekryteras till en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.