fredag 26 april 2024

inloggad som

Bonnier investerar i skånskt teknikbolag

Mediehuset Bonnier och affärsängeln Peter Nilsson går in som delägare i Lundabaserade IT-bolaget Auranest via en färsk emission. Det visar uppgifter som Rapidus har tagit del av.

Vd Philip Stankovski vill inte kommentera uppgifterna, men säger att bolaget planerar att tredubbla den i dag elva personer stora personalstyrkan under det kommande året.

Philip_stankovski– Vi räknar med att börja gå med vinst innan halvårsskiftet för att senare fokusera på internationalisering, säger han.

Auranest bildades i februari 2014 och utvecklar en webbtjänst som skapar, uppdaterar och upprätthåller användarkonton på jobbdatabaser och rekryteringssajter. Mjukvarans syfte är att göra användaren synlig för fler potentiella arbetsgivare, samtidigt som administrationen av olika profiler och användarkonton ska förenklas för individen. Bakom bolaget står entreprenörerna Frode Thorsén, Alexander Liljengård och Philip Stankovski.

Parallellt med emissionen utökar Auranest styrelsen med Malin Ruijsenaars, personalchef på Axis och Bjarne Schøn, tidigare vd för mjukvarubolaget Dynamics Anywhere som i höstas köptes upp av Köpenhamnsbörsnoterade Columbus. Båda har ett förflutet som externa rådgivare år Auranest.

– Malin Ruijsenaars började på Axis när de var ett mindre bolag runt och nu har de 1300 anställda. Det känns tryggt att ha henne med på resan, säger Philip Stankovski.

Sedan tidigare är Bonnierkoncernen delägare i spelbolaget Planeto i Malmö. Hösten 2013 köpte även Bonniertidningarna Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Dagens Industri hälften av Malmöbaserade bostadssajten HittaHem.

Medinvesteraren Peter Nilsson har ett förflutet som ordförande i medicinteknikbolaget Division by Zero och som medgrundare av nätverket Stockholms Affärsänglar.

Izabella Rosengren

Mediehuset Bonnier och affärsängeln Peter Nilsson går in som delägare i Lundabaserade IT-bolaget Auranest via en färsk emission. Det visar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.