fredag 3 maj 2024

inloggad som

Carlius bygger batteribolag med Nasdaq-veteran

Konkursade Reac Fuels tidigare vd Anders Carlius satsar på ett nytt bolag inom batteriteknik. Med på tåget är amerikanske investeraren Spence Jackson, som ligger bakom det tidigare Nasdaq-noterade mjukvarubolaget SigmaTel.

Anders Carlius pekar på behovet av batterikapacitet inom den förnyelsebara energisektorn. Bolaget Blue Fire ska fokusera på utvecklingen av stora batterier för hus och eldistribution, områden där bland annat E.on och Vattenfall är aktiva.

– Vår verksamhet bygger på en amerikansk teknik där vi ska utveckla nästa generation batterier, säger Anders Carlius.

Blue Fire har som mål att lansera sin första produkt inom 2-3 år. Bolaget backas upp av den amerikanska investeraren Spence Jackson, som utöver SigmaTel bland ligger bakom Movero Technology och Metanoia Technologies.

– Han har investerat så pass mycket att det räcker en bra tid framöver. Vi satsar till exempel på att fördubbla personalstyrkan från fem till tio personer inom ett år, säger Anders Carlius utan att vilja precisera några summor.

Utöver Reac Fuel, där försäljningen av tekniken i konkursboet pågår, har Anders Carlius tidigare varit med och grundat mobilteknikbolaget TerraNet i Lund.

Izabella Rosengren

Konkursade Reac Fuels tidigare vd Anders Carlius satsar på ett nytt bolag inom batteriteknik. Med på tåget är amerikanske investeraren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.