torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Scalados grundare satsar på vattenrening

Pierre Elzouki, grundare av mjukvaruföretagen Scalado och Raviteq, ger sig in i miljöteknikvärlden och startar bolag inom vattenrening.

Bolaget heter Aquatersus Water Regeneration Systems, bildades 2013 och kommer att syssla med forskning, produktutveckling och konsultverksamhet inom vattenreningsteknik. Fokus ligger på att befria vattnet från smutsämnen genom naturhärmande processer utan inblandning av kemikalier.

Pierre Elzouki, normalt verksam inom IT-världen, säger att det handlar om ett förverkligande av en gammal dröm.

Pierre Elzouki– Jag har länge varit intresserad av biologiska tillämpningar som underlättar och förbättrar vårt vardagsliv och betraktar den globala vattenbristen som ett utmanande problem att lösa med naturens hjälp. Nu hade jag kapital över och kände att jag ville göra slag i saken, säger han till Rapidus.

Elzouki har investerat tillräckliga medel för att få igång den nya verksamheten som för närvarande är hemlig.

Bildbehandlingsbolaget Scalado såldes till Nokia 2012. Raviteq är baserat i Lund sedan starten 2007 och utvecklar numera ett molnbaserat annonsproduktionsverktyg.

Izabella Rosengren

Pierre Elzouki, grundare av mjukvaruföretagen Scalado och Raviteq, ger sig in i miljöteknikvärlden och startar bolag inom vattenrening. Bolaget heter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.