lördag 27 april 2024

inloggad som

Distributed Medical tar order från Mid Cap-spelare

Bildteknikbolaget Distributed Medical i Lund har tecknat ett avtal med en än så länge hemlig kund, noterad på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista. Första leveransen sker i jul och Distributed Medicals ledning räknar med att ordern ska mångdubbla bolagets omsättning.

Distributed Medical har varit igång sedan 2006 men har länge dragits med röda siffror. I senaste bokslutet låg omsättningen på 3,6 miljoner kronor, medan resultat var -1,7 miljoner.

– Vi har hela tiden upplevt att vi ligger lite före i tiden och arbetade länge stenhårt, men med liten framgång. Det är först nu som marknaden verkar ha insett potentialen för vår produkt, säger vd Fredrik Jonsson.

I dagarna tecknade bolaget sitt största avtal hittills. Affären ingicks med ett svenskt företag inom bild och IT, noterat på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista, alltså med ett börsvärde mellan 150 och 1.000 miljoner euro. Avtalet gäller främst distribution och försäljning av videodokumentationssystemet VidiView som spelar in och sänder operationer över internet.

– Det är tveklöst den största affären vi gjort och vi kommer att initialt att tredubbla vår omsättning, säger Fredrik Jonsson till Rapidus.

Vem den nya kunden är vill han inte avslöja, men säger att första sändningen ska levereras kring årsskiftet och följs sedan av leveranser till sjukhus och kliniker över hela världen.

Distributed Medical ingår i Lundabaserade Perspektivgruppen och har i dag fem anställda. Förutom Sverige har de tidigare levererat system till Danmark, Norge, Nederländerna, Finland, Qatar och Förenade Arabemiraten. Bolaget hade tidigare ett försäljningskontor i Dubai, men valde förra året att lägga ner verksamheten och istället satsa på lokala återförsäljare.

Bildteknikbolaget Distributed Medical i Lund har tecknat ett avtal med en än så länge hemlig kund, noterad på Stockholmsbörsens Mid […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.