fredag 3 maj 2024

inloggad som

Apples nya kontor i Lund bara tillfälligt

Apples nya utvecklingskontor på Mobile Heights Center i Lund är bara tillfälligt. Det uppger den amerikanska elektronikjätten för Rapidus i dag.

Nyheten om att Apple öppnar filial i Sony Mobiles gamla lokaler i Lund slog ner som en bomb förra veckan. I brist på officiella kommentarer gick spekulationerna vilda om betydelsen av detta för Skånes näringsliv. Men i dag kan Rapidus berätta att kontoret enligt planen bara är av temporär typ.
Via ett mail ger Apple beskedet:

”Beträffande dina frågor kan jag informera om att kontoret i Lund är ett tillfälligt kontor.”

Apples kontaktperson vill inte bli citerad och ger heller ingen ytterligare information. Vi har de senaste dagarna sökt medarbetare på kontoret i Lund, men utan framgång.

Mobile Heights Center invigdes i oktober, med målet att skapa en inkubatormiljö för nya företag inom mobilteknik i lokaler som Sony Mobile lämnar efter sig. Bland företagen på plats märks Sigma Connectivity och indiska Tech Mahindra.

Apple har redan tidigare varit aktiva i Skåne genom uppköpen av Polar Rose och Algotrim i Malmö. I båda de fallen flyttades teknik och nyckelpersoner över till Kalifornien.

Kristian Svensson

Apples nya utvecklingskontor på Mobile Heights Center i Lund är bara tillfälligt. Det uppger den amerikanska elektronikjätten för Rapidus i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.