tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Apple redan en handfull i Lund

Mobile Heights Center
Mobile Heights Center i Lund invigdes för bara några veckor sedan. Nu flyttar Apple in. Bild: Vasakronan.

Rapidus kan idag avslöja att elektronikjätten Apple öppnar utvecklingskontor på Mobile Heights Center i Lund. Det sker efter att bolaget senaste åren köpt upp två skånska uppstickare inom IT- och mobilområdet.

Fastighetsägaren Vasakronan bekräftar på en direkt fråga att Apple flyttat in i Mobile Heights Center.

– Det stämmer att de flyttat in i huset. Mer än så kan jag inte säga utan hänvisar till Apples pressavdelning i Stockholm, säger Vasakronans affärsområdeschef Anna Stenkil.

Uppgifter till Rapidus gör dock gällande att Apple sedan etableringen för några veckor sedan blivit en handfull medarbetare på plats. Lokalen är tänkt för ett tiotal personer, men exakt vilken inriktningen blir i Lund är oklart, mer än att det ska handla om en utvecklingsavdelning.

Hemlighetsmakeri är inget ovanligt vad gäller Apple. De båda förvärven av Polar Rose och Algotrim i Malmö har egentligen aldrig kommenteras från officiellt håll. Men uppenbarligen har Skånes IT-kluster fångat Apples intresse.

Mobile Heights Center i Lund invigdes i oktober. Planen är att skapa en inkubatorliknande miljö för nya företag inom mobilteknik i lokaler som Sony Mobile nu lämnar efter sig i sina nedskärningar. Så sent som igår stod det klart att Anoto flyttar in. Sedan tidigare finns bland andra Sigma Connectivity och forskningscentret Mapci på plats.

Rapidus söker Apple för en kommentar.

Rapidus kan idag avslöja att elektronikjätten Apple öppnar utvecklingskontor på Mobile Heights Center i Lund. Det sker efter att bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.