söndag 12 maj 2024

inloggad som

Haveri för sundsövergripande jakt på life science-kompetens

Ett nytt gemensamt kompetensförsörjningsprogram inom life science tillkännagavs på Medicon Valley Alliances årsmöte, men innan arbetet ens kommit igång ser kampanjens gemensamma element över Öresund ut att haverera. Orsaken är att MVA dragit sig ur.Projektet Talent Attraction Denmark, som bland annat Copenhagen Capacity står bakom, skulle som offentligt finansierat danskt tillväxtprojekt ha gått över nationsgränsen vid Öresund. Skåne var helt med på noterna, löd budskapet från Nikolaj Lubanski då han stod i talarstolen på MVA:s årsmöte i Köpenhamn den 6 november.

Nikolaj Lubanski är direktör för talangavdelningen hos Copenhagen Capacity och tanken med Talent Attraction Denmark är att säkra att life science-företag på båda sidor Sundet lyckas locka toppkvalificerade utländska medarbetare. Men kampanjen, som bland annat inkluderar annonser, marknadsföring i Linkedin och kontakter in till ledande kluster i världen, har begränsats till Danmark.

Just det rent danska fokuset blev dock ett problem, förklarar MVA:s vd Stig Jørgensen.

– Projektet har nationell karaktär. Men på liknande sätt pågår det i dag talangjakt på den svenska sidan. MVA vill arbeta för att Medicon Valley framträder som en samlad region, där man i en jobbportal får överblick över karriärmöjligheterna inom life science. Det kan göras enkelt genom att länka till en skånsk portal där jobbmöjligheterna i Skåne samlas, säger Stig Jørgensen till Rapidus.

Planen är nu att MVA:s hemsida ska länka till en portal som Invest in Skåne utvecklat.

Till och med 2015 ligger det drygt en miljon danska kampanjkronor från det offentliga i Talent Attraction Denmark, vikta till rekrytering inom life science-, miljöteknik- och IT-området.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Ett nytt gemensamt kompetensförsörjningsprogram inom life science tillkännagavs på Medicon Valley Alliances årsmöte, men innan arbetet ens kommit igång ser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen