tisdag 14 maj 2024

inloggad som

IT Informa landar tre nya år med Diaverum

Malmöbolaget IT Informa tecknar ett treårigt avtal med Diaverum om vidareutveckling och support av Diaverums internationella klinikplattform. Affären blir stommen i en framtida expansionsplan.

Tysk-svenska Diaverum, tidigare Gambro Healthcare, driver 300 dialyskliniker för njurpatienter i 19 olika länder. Ett gemensamt IT-system samordnar patientuppgifter och behandlingsdata. IT Informa i Malmö utvecklade systemet 2009 och förlänger nu samarbetet med Diaverum.

ulf_santesson– Det handlar om ett tydligare helhetsåtagande. Det blir en plattform för vår kommande expansion, säger vd Ulf Santesson till Rapidus.

IT Informa har sedan starten för sex år sedan vuxit till en omsättning på 26 miljoner kronor. Bolaget sysselsätter ett tjugotal konsulter, varav sju jobbar dedikerat med Diaverumprojektet. Ägare är grundarna Ulf Santesson, Thomas Pihl och Tobias Wallter.

Diaverum har koncernkontor i München, och huvudkontor i Lund. Vd är svenske Dag Andersson. Under 2012 omsatte företaget 440 miljoner euro.

Malmöbolaget IT Informa tecknar ett treårigt avtal med Diaverum om vidareutveckling och support av Diaverums internationella klinikplattform. Affären blir stommen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.