tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Ny affär med Samres för IXX IT-partner

Drifts- och konsultbolaget IXX IT-partner har skrivit ett nytt avtal med Lundabaserade Samres, som hanterar sjukresor och färdtjänst i närmare 120 svenska kommuner. Affären en av de största någonsin för 40-mannabolaget IXX, uppger vd Mattias Christensson utan att vilja uppge några siffror.Samres, med drygt 300 anställda runt om i Sverige, har varit kund hos IXX i drygt tio år. Den nya affären innebär att Samres lägger över hela sin IT-drift och support hos IXX i samband med att Samres går över till ett nytt Citrix-baserat IT-system.

Sedan tidigare har IXX bland andra Ängelholm Helsingborg Airport, fastighetsbolaget Catena och industriföretaget KB Components i Örkelljunga i kundlistan. IXX, som till största delen ägs av familjen Christensson, sålde i våras ut verksamheten inom systemutveckling till Malmöbaserade Qgroup. Trots det ser omsättning ut att öka i år med tio procent till cirka 45 miljoner kronor, uppger Mattias Christensson.

Drifts- och konsultbolaget IXX IT-partner har skrivit ett nytt avtal med Lundabaserade Samres, som hanterar sjukresor och färdtjänst i närmare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.