torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Pampett går till Aktietorget med fuktsensor

I november blir Pampett det senaste tillskottet i Skånes flora av noterade teknikföretag. Ett antal emissioner på totalt 15 miljoner kronor ska ta det lilla Lundabolaget och dess fuktsensor för äldrevården utomlands.

Pampetts billiga fuktsensor används för att larma personalen när en vårdtagares blöja blivit blöt. Sensorn har funnits på marknaden sedan 2011 men drabbats av flera bakslag, bland annat då mediedrevet mot vårdkedjan Carema spillde över på Pampett.

Sedan dess har tekniken vidareutvecklats tillsammans med 30-mannabolaget Viewcare i Herlev så att vårdpersonalen kan använda läsplatta eller mobiltelefon för att se när en specifik blöja kan behöva bytas. Fälttester pågår just nu på äldreboenden i Horsens, Frederiksberg och Halmstad. I Karlskrona har försöken på det nybyggda äldreboendet Handelsträdgården kommit så långt att vd Johan Sjöholm räknar med en affär under hösten.

— Att bli publika är precis vad det här bolaget behöver, att vi får många aktieägare som kan sätta tryck på äldrevården, säger han.

Johan Sjöholm ägare i dag 35 procent av Pampett, med Almi och styrelseordföranden PerÅke Oldentoft som övriga storägare. I samband med noteringen på Aktietorget i november ska bolaget enligt planen ta in 7,5 miljoner kronor för att sprida ägarkretsen och få pengar till att bygga upp en säljstyrka.

Därutöver siktar ledningen på att få in ytterligare 7,5 miljoner kronor i mitten av 2015 och början av 2016 för en utlandssatsning. Bland annat siktar Johan Sjöholm på privata vårdboenden i Tyskland och Frankrike.

Erik Olausson

I november blir Pampett det senaste tillskottet i Skånes flora av noterade teknikföretag. Ett antal emissioner på totalt 15 miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad