tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Malmöchefen lämnar när Qbranch möblerar om

|  , ,

IT-bolaget Qbranch, med drygt 400 anställda och över en halv miljard i omsättning, bygger om bolagsstrukturen för att kunna hårdsatsa på två affärsområden. I Malmö innebär ommöbleringen att den mångårige platschefen Mattias Pergler lämnar koncernen.

Från att ha haft en mer regional prägel ska Qbranch stöpas om för att fokusera på det som blivit koncernens två affärsgrenar: traditionell IT-konsultverksamhet, samt driftstjänster och molnlösningar, där bolaget sedan tidigare byggt upp egna datacenter.

— Vi kommer ha kvar våra i kontor i Malmö och Göteborg, men tidigare har de fungerat mer som självständiga dotterbolag, nu kommer de vara del av den nationella organisationen, säger kommunikationschefen Anders Harling.

Tre regionala dotterbolag, däribland Qbranch Syd i Malmö, slås nu ihop till nybildade Qbranch Sverige. I samband med detta lämnar Qbranch Syds vd Mattias Pergler koncernen för att satsa på egen verksamhet. Adminstrativ Malmöchef blir Martin Brorsson, i dag skånsk konsultchef.

Qbranch Syd har i dag 35 anställda i nya lokaler på Swedbank Stadium i Malmö. Bland kunderna i Skåne finns Ericsson, Tetra Pak och Sveriges Stärkelseproducenter i Fjälkinge utanför Kristianstad. Omsättnigen i det skånska bolaget har dock sjunkit med en tredjedel sedan toppåret 2008, till 41 miljoner kronor.

Qbranch-koncernen som helhet har 420 anställda och omsätter i år runt 520 miljoner kronor, uppger Anders Harling. Förutsatt att alla myndighetsgodkännande går igenom tar franska Vinci Energies, noterat på Paribörsen, över ägandet av Qbranch från holländska Imtech senare i höst. Den affären har dock ingen koppling till den interna omstöpningen av koncernen, uppger Anders Harling.

Erik Olausson

IT-bolaget Qbranch, med drygt 400 anställda och över en halv miljard i omsättning, bygger om bolagsstrukturen för att kunna hårdsatsa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.