söndag 12 maj 2024

inloggad som

Jobb i Lund hotas när Sony Mobile kapar 1.000 tjänster

|  ,
|  ,

Sonys mobilverksamhet kapar 1.000 jobb för att få affärerna på fötter. Det innebär att var sjunde anställd ska bort. Lund hamnar åter i skottlinjen.

Rapidus kunde igår berätta om den nya plan Sony lagt fram för mobilverksamheten. Under onsdagens lopp gick koncernchefen Kazuo Hirai ut med fler detaljer om framtiden.

Koncernen genomför nu en 15-procentig neddragning av personalstyrkan inom mobildivisionen. Bakgrunden är att segmentet åter visar förlust.

— Vi räknar med att cirka 1.000 tjänster försvinner, säger Sony Mobiles kommunikationsansvariga Kajsa Petersson till Rapidus.

Går Lund säkert i denna neddragning?

— Det kan man inte säga. Nu gör vi analysen med bas i vår nya plan. Tidigare har vi haft en tillväxtstrategi, nu är det mer en stabilitets- och lönsamhetsstrategi.

Totalt har Sony Mobile 7.100 anställda. I Lund jobbar ett par tusen anställda och konsulter, samtliga inom mobilutveckling. Så sent som 2013 genomfördes ett sparpaket där 650 anställda varslades om uppsägning, främst inom hårdvaruutveckling.

Kristian Svensson

Sonys mobilverksamhet kapar 1.000 jobb för att få affärerna på fötter. Det innebär att var sjunde anställd ska bort. Lund […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen