onsdag 26 juni 2024

inloggad som

Nytt Öresundssamarbete på gång för entreprenörsmässor

Kommande fredag och lördag är det fokus på framtidens entreprenörer på Danmarks största entreprenörsmässa Iværk&Vækst i Øksnehallen i Köpenhamn. Planen för nästa år är en utvidgad mässa med anledning av ett Öresundssamarbete mellan Iværk&Vækst och den svenska motsvarigheten Eget Företag.

— Det är naturligt för oss att titta på hela Öresund, säger Eva Vedel, arrangör för Iværk&Vækst. 

Eget Företag och Iværk&Vækst har under senaste månaderna förhandlat om en samarbetsmodell, så att mässorna kan utnyttja att många entreprenörsföretag arbetar på båda sidor Sundet — eller i alla fall vill göra det.

— Vi ska leva som vi lär, nämligen se ut i den globala världen. Vi hann inte skriva under avtalet för årets mässa men vi förväntar oss att det är klart till nästa år, säger Eva Vedel.

I år firar Iværk&Vækst 10-årsjubileum och hade senast 5.000 besökare på sin mässa, och Eget Företag är nu Nordens största mässa för tillväxtsbolag. Förra året hade man 8.835 besökare och bokningen är nu igång för nästa mässa som arrangeras mellan den 2-4 oktober på Stockholmsmässan. Ingen av mässorna har hittills haft någon stor representation över Sundet, men planen är att det ska utvecklas framöver.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Kommande fredag och lördag är det fokus på framtidens entreprenörer på Danmarks största entreprenörsmässa Iværk&Vækst i Øksnehallen i Köpenhamn. Planen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.