torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nytt Öresundssamarbete på gång för entreprenörsmässor

Kommande fredag och lördag är det fokus på framtidens entreprenörer på Danmarks största entreprenörsmässa Iværk&Vækst i Øksnehallen i Köpenhamn. Planen för nästa år är en utvidgad mässa med anledning av ett Öresundssamarbete mellan Iværk&Vækst och den svenska motsvarigheten Eget Företag.

— Det är naturligt för oss att titta på hela Öresund, säger Eva Vedel, arrangör för Iværk&Vækst. 

Eget Företag och Iværk&Vækst har under senaste månaderna förhandlat om en samarbetsmodell, så att mässorna kan utnyttja att många entreprenörsföretag arbetar på båda sidor Sundet — eller i alla fall vill göra det.

— Vi ska leva som vi lär, nämligen se ut i den globala världen. Vi hann inte skriva under avtalet för årets mässa men vi förväntar oss att det är klart till nästa år, säger Eva Vedel.

I år firar Iværk&Vækst 10-årsjubileum och hade senast 5.000 besökare på sin mässa, och Eget Företag är nu Nordens största mässa för tillväxtsbolag. Förra året hade man 8.835 besökare och bokningen är nu igång för nästa mässa som arrangeras mellan den 2-4 oktober på Stockholmsmässan. Ingen av mässorna har hittills haft någon stor representation över Sundet, men planen är att det ska utvecklas framöver.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Kommande fredag och lördag är det fokus på framtidens entreprenörer på Danmarks största entreprenörsmässa Iværk&Vækst i Øksnehallen i Köpenhamn. Planen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.