fredag 17 maj 2024

inloggad som

Luis miljoninvesterar i digital sjukgymnast

Företaget Jojnts tar in över en miljon kronor i nytt kapital för att vidareutveckla och lansera sin ”digitala sjukgymnast” mot artros. Bakom träningsprogrammet står ortopediprofessor Leif Dahlberg.

Det är Lund universitets holdingbolag LU Innovation System och Sten K Johnsons stiftelse som tillsammans stoppat in över en miljon i bolaget Jojnts. Pengarna ska användas för att vidareutveckla betaversionen av programmet och för att lansera en webbversion inom tre till fyra månader, berättar företagets vd och ende anställde Jakob Dahlberg.

Mjukvaran låter användaren svara på ett antal frågor och designar därefter ett träningsprogram som ska vara anpassat efter den enskildes behov. Träningsprogrammet är utvecklat av Leif Dahlberg, professor i ortopedi vid Lunds universitet, och är enligt honom baserat på internationell forskning.

— Artos är extremt vanligt och den evidensbaserade behandlingen används tyvärr inte så mycket. Vi använder den behandlingsmetod som finns i verkliga livet och har stoppat in den i en dator, säger han.

I vintras släppte Jojnts betaversionen som app och under våren har den testats av några utvalda. Vid lanseringen kommer det först och främst bli en engelskspråkig webbversion av programmet.

Olof Peterson

Företaget Jojnts tar in över en miljon kronor i nytt kapital för att vidareutveckla och lansera sin ”digitala sjukgymnast” mot […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad