lördag 4 maj 2024

inloggad som

ÅF-topp ny näringslivschef i Eslöv

Det är nu klart vem som tar över efter Gertrud Elisabet Bohlin som ny näringslivschef i Eslöv. I början på oktober tillträder den tidigare ÅF-chefen Ulf Silbersky posten.

Ulf Silbersky har en bakgrund inom näringsliv, forskning och samhällsbyggnad. Han kommer närmast från börsnoterade teknikonsultkoncernen ÅF där han var sektionschef för den nystartade avdelningen för samhällsutveckling och trafik. Mellan 2012 och 2013 arbetade han med investeringsstrategi hos Tyréns, dessförinnan var han gruppchef på WSP i Malmö.

Ulf Silbersky— Jag ser det som en fantastisk möjlighet att få jobba i en kommun som vill någonting. En av utmaningarna blir att ta tillvara på det entreprenörskap som finns hos invånarna. Det finns mycket potential men det krävs att vi jobbar hårt och målmedvetet för att nå dit, säger Ulf Silbersky till Rapidus.

Rapidus rapporterade i förra veckan om det senaste initaitvet för Eslövs näringsliv, stiftelsen Uppstart Eslöv med Bo Håkansson och Erik Penser som affischnamn. Förra veckan tillträdde också Marcus Horning som tillväxtchef på en helt nyinrättad kommunavdelning för tillväxt.

Anna Töörn

Det är nu klart vem som tar över efter Gertrud Elisabet Bohlin som ny näringslivschef i Eslöv. I början på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.