fredag 10 maj 2024

inloggad som

Indiska IT-konsulter expanderar till Danmark

Sju år efter etableringen i Sverige tar indiska IT-konsulten Nagarro nästa steg i expansionen på nordiska marknaden. Leder satsningen på ett nytt dotterbolag i Köpenhamn gör Joydeep Dash, som också stod bakom etableringen i Stockholm.

Sedan starten 2008 har Nagarro växt till 70 anställda i Sverige med bolag som Assa Abloy, Net Entertainment och Nordea i kundlistan. Strategin har varit att initialt plocka affärskritiska uppdrag som sköts lokalt för att sedan på sikt bredda uppdragen så att de också delvis kan hanteras av Nagarros organisation i Indien.

— I Danmark kommer vi att jobba med Nordea och för också diskussioner med ytterligare ett par stora danska industrikoncerner, säger Joydeep Dash till Rapidus.

Avsikten är att relativt snabbt växa till tio anställda och den siffran kan bli något större om de pågående diskussionerna mynnar ut i affärer.

— Vi kommer inte använda riktigt samma modell i Danmark som i Sverige. Här är företagen mer försiktiga och kräver resultat på hemmaplan, i Danmark är de mer direkta och beredda att pröva nya lösningar, säger Joydeep Dash.

Sedan 2011 är Nagarro ett dotterbolag i tyska miljardkoncernen Allgeier med drygt 4.000 medarbetare.

Joel Lyth

Sju år efter etableringen i Sverige tar indiska IT-konsulten Nagarro nästa steg i expansionen på nordiska marknaden. Leder satsningen på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.