fredag 3 maj 2024

inloggad som

Dansk duo tar Malmökonsult till Köpenhamn

Sedan starten 2006 har Malmöbaserade Advectas, som verkar inom fältet business intelligence, växt till runt 100 anställda med en årlig omsättning kring 100 miljoner kronor. Nu drar danskarna Christian Riekehr och Lars Stilling igång ett danskt dotterbolag som till årsskiftet ska sysselsätta ett tiotal anställda.

I relativ tysthet har Advectas växt till en av de största fristående BI-konsulterna i Sverige med bolag som Axis, OKQ8 och Folksam i kundlistan. I Danmark jobbar Advectas tillsammans med partnern IFS mot kunderna Maersk Drilling och Maersk Supply Service sedan ett par år tillbaka.

stefan_olsson— Vår styrka är att vi arbetar från ax till limpa. Vi kan BI-tekniken, har förståelse för affärsprocesserna och affärssystem, säger koncernchefen Stefan Olsson till Rapidus.

Leder det nya danska dotterbolaget gör Christian Riekehr, som därmed lämnar PA Consulting Group. Medgrundaren Lars Stilling kommer närmast från IBM och har tidigare arbetat inom Microsoft och Platon.

I år beräknas det nystartade dotterbolaget omsätta knappt en miljon danska kronor för att redan 2015 vara uppe i tolv-tretton miljoner. Rekryteringen av fler medarbetare i Köpenhamn har påbörjats och avsikten är att vara tio-tolv anställda där vid årets utgång.

Av de runt 100 anställda som Advectas-koncernen sysselsätter i dag är Göteborgskontoret störst följt av Malmö och Stockholm. Bolaget, som har Malmö som säte, hade initialt även en extern ägare som köpts ut på vägen och verksamheten ägs nu helt av grundarna och nyckelpersoner inom koncernen.

Joel Lyth

Sedan starten 2006 har Malmöbaserade Advectas, som verkar inom fältet business intelligence, växt till runt 100 anställda med en årlig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.