lördag 18 maj 2024

inloggad som

Danska Drivr siktar på taxi-app för hela Norden

Den prisbelönta Köpenhamnsbaserade app-utvecklare Click A Taxi, som in november bytte namn till Drivr, har kommit långt i arbetet med en app för taxibeställningar som ska fungera i hela Norden.

Drivr-grundaren Nikolaj Køster räknar med att ingå avtal med sin första svenska taxikedja, redan i år.

— Det är upplagt för att täcka Norden med en app som fungerar i alla länderna. Sverige blir bara det första nordiska land utöver Danmark som vi går in i, säger han.

Sedan starten 2010 har affärsänglar som Claus Moseholm och Tommy Ahlers pumpat in 16,5 miljoner danska kronor i bolaget. Satsningen utanför Danmark kräver dock mer riskkapital.

2014 fick bolaget pris från Foreningen for Dansk Internet Handel för bästa redesign från Click A Taxi till Drivr med motiveringen att bolaget satt fokus på möjligheterna att belöna aktiva kunder och duktiga chaufförer. Det sker genom en ny funktion där kunderna kan bedöma chaufförernas skicklighet och duktiga chaufförer belönas med fler turer.

Bland konkurrenterna finns tyska Easy Taxi och israeliska Gettaxi, som fått stora kapitaltillskott. Nikolaj Køster menar dock att det finns goda möjligheter att skapa sin egen nordiska nisch. Valmöjligheterna som Drivr erbjuder för att sticka ut är bland annat taxi med den lyxiga elbilen Tesla.

Drivr har elva anställda på huvudkontoret i Köpenhamn, en utvecklingsavdelning i Vilnius, Litauen, samt två medarbetare i London.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Den prisbelönta Köpenhamnsbaserade app-utvecklare Click A Taxi, som in november bytte namn till Drivr, har kommit långt i arbetet med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]