fredag 3 maj 2024

inloggad som

Fingerprint Cards gasar i Öresundsregionen

Börsnoterade biometribolaget Fingerprint Card fortsätter bygga ut verksamheten i Öresundsregionen. Malmökontoret närmar sig 40 anställda och nyöppnade filialen i Köpenhamn har växt till ett dussin medarbetare. Med god tillgänglighet på personal räknar vd Johan Carlström med att växa ytterligare redan i år.

För drygt ett år sedan drog Fingerprint igång en skånskt kontor som numera huserar i Briggens fastighet Fullriggaren i Västra hamnen. Sebastian Weber från ST-Ericsson rekryterades för att leda forskningsenheten. Idag är personalstyrkan på Malmökontoret uppe i närmare 40 anställda.

Johan_Carlström— I Skåne har vi såväl hård- som mjukvaruutveckling. Främst har vi hämtat personal från ST-Ericsson och Sony och vi fortsätter att rekrytera löpande. Generellt skulle jag säga att det är lättare att hitta kompetent personal i Skåne än resten av landet, säger Johan Carlström till Rapidus.

Han räknar med att växa ytterligare i Malmö under resten av året utan att vilja precisera hur många anställda det rör sig om. I november kunde Rapidus berätta att det hajpade bolaget även etablerat ett Köpenhamnskontor som leds av Niels Jacob Sand Mørch från Renesas Mobile. Carlström är knapphändig med detaljer om verksamheten där, men säger att den har växt sedan starten.

— Vi tog över ett forskningsteam från Renesas och Nokia. Då var de åtta man och har sedan dess ökat till tolv anställda, säger Johan Carlström.

Fingerprint Cards utvecklar teknik för fingeravtrycksläsning på mobiler och surfplattor. Försäljning under första kvartalet landade på 18,4 miljoner kronor med ett resultat efter skatt på -26 miljoner kronor. Ledningen håller dock fast vid sin prognos att bolaget ska omsätta 500 miljoner kronor i år, bland annat baserat på förhoppningen att Samsung ska välja Fingerprints teknik till sin kommande mobiltelefon Galaxy Note 4.

Fingerprint, med huvudkontoret i Göteborg, hade vid utgången av första kvartalet totalt 93 anställda.

Joel Lyth

Börsnoterade biometribolaget Fingerprint Card fortsätter bygga ut verksamheten i Öresundsregionen. Malmökontoret närmar sig 40 anställda och nyöppnade filialen i Köpenhamn […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.