tisdag 5 december 2023

inloggad som

Qgroup köper del av IXX IT-partner

Konsultkoncernen Qgroup i Malmö köper IXX IT-partners utvecklingsavdelning i Ängelholm, med en handfull anställda. Inräknat ytterligare ett pågående förvärv sysselsätter Qgroup, med oljeshejken Mohammed Al-Amoudi i ägarlistan, i dag närmare 100 personer.

IXX IT-partner är främst verksamt inom konsulttjänster, drift och hosting åt kunder som DecidoKompetensor och Ängelholm-Helsingborg Airport. Men bolaget har även haft en utvecklingsavdelning inriktad på .NET och annan Microsoft-mjukvara för både interna projekt och externa kunduppdrag. Bland annat har avdelningen tagit fram rekryteringsverktyget Zelector Recruit och ett webbaserat system som ska underlätta arbetet för skolfotografer.

För Qgroup innebär köpet att koncernen får ett första fotfäste i nordvästra Skåne.

Jon_Carvell— Med det här får vi en utvecklingsenhet i Ängelholm och kontrakt med fem av IXX kunder uppe i nordvästra Skåne, säger vd Jon Carvell till Rapidus.

Ängeholmsverksamheten kommer initialt att läggas i ett nytt dotterbolag i Qgroup. Sedan starten i början av 2013 har koncernen växt till nio dotterbolag i Malmö, Göteborg och Stockholm. Ett tionde är på väg i form av ytterligare ett pågående förvärv som Jon Carvell i dagsläget inte vill ge några detaljer om. Med den affären i hamn kommer Qgroup sysselsätta närmare 100 anställda, uppger han.

Qgroup ägs till största delen av Jon Carvell samt Knowit-veteranerna Mikael Kretz och Håkan Paulsson. Mohammed Al-Amoudi blev delägare i början av hösten genom en investering på fem miljoner kronor. Koncernen omsatte cirka 35 miljoner kronor 2013 med 90 miljoner kronor i prognos för 2014, uppger Carvell.

Kvar i IXX IT-partner finns ett 40-tal anställda vid kontoren i Ängelholm, Helsingborg, Malmö och Landskrona. Det tidigare helt familjeägda bolaget har under våren fått in delar av ledningsgruppen som delägare. Företaget kontrolleras dock fortfarande av grundaren Monika Christensson och hennes tre söner. 2013 omsatte verksamheten 40 miljoner kronor, en siffra som vd Mattias Christensson räknar med att öka till 55 miljoner i år. Resultatet 2013 slutade på knappt en miljon i vinst.

Erik Olausson

Konsultkoncernen Qgroup i Malmö köper IXX IT-partners utvecklingsavdelning i Ängelholm, med en handfull anställda. Inräknat ytterligare ett pågående förvärv sysselsätter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.