onsdag 15 maj 2024

inloggad som

… och blir först ut i Mobile Heights Center Workspace

Med Zaccos etablering i Lund får Vasakronan in första hyresgästen i Mobile Heights Center Workspace. Ett antal andra storföretag med telekomjättarna i kundlistan är på ingående, uppger Anna Stenkil, som ansvarar för Vasakronans kontorsfastigheter i Lund.

Mobile Heights Center är inrymt i det roströda huset i nordöstra Lund som Sony Mobile tidigare använt själva. Sony hyr fortfarande drygt en fjärdedel av de 27.000 kvadratmeterna, men resterande ytor ska Vasakronan enligt planen fylla upp med små och stora företag kopplade till mobilteknik i bred bemärkelse.

Sedan tidigare finns forskningsinstitutet Mapci, indiska Tech Mahindra och Sigma Connectivity i huset. Utöver initiativtagaren Mobile Heights blir Zacco dock första hyresgästen i det Vasakronan kallar Mobile Heights Center Workspace, med små flexibla kontorslokaler för sammanlagt 50-60 personer.

Enligt Anna Stenkil är ett antal stora företag intresserade av att öppna filialer i Workspace för 6-10 anställda var.

Anna_stenkil— Jag kan inte nämna några namn men i flera fall handlar det om storföretag med nära band till Sony, Ericsson och Sigma, säger hon till Rapidus.

Totalt är runt 13.000 kvadratmeter ännu tomma i Mobile Heights Center. Anna Stenkil räknar med att det kommer ta något år att fylla fastigheten.

Erik Olausson

Med Zaccos etablering i Lund får Vasakronan in första hyresgästen i Mobile Heights Center Workspace. Ett antal andra storföretag med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.