torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Mobil uppstickare dubblar omsättningen

Med en portfölj av skräddarsydda företagsappar och driftstjänster i molnet har Ideonbolaget Elastic Mobile växt med försiktiga kliv sedan starten 2009. I år räknar dock vd Per Sevrell med att mer än fördubbla omsättningen till drygt fem miljoner kronor.

Parallellt ska Elastic Mobile, som i dag sysselsätter 5 anställda, växa med 2-3 nya medarbetare under hösten.

— Vi har mer att göra än vi hinner med, säger Per Sevrell.

Han är tidigare vd för IT-driftsbolaget Avinova, numera del av TeliaSonera-ägda Cygate. Elastic Mobile grundande han tillsammans med Richard Niklasson, med ett förflutet från bland annat Försvarets radioanstalt och dåvarande Lundabolaget Q-Labs. I Elastic Mobile satsar duon på att hjälpa företag flytta sina lokala IT-system till molnet, samt företagsinterna appar för att exempelvis hantera lagersystem eller övervaka produktionslinjer i mobilen.

Ett tredje ben är teknik för uppkopplade sensorer och vardagsprylar, där bolaget deltar i ett pilotprojekt inom jordbruket för att hantera informationen från sensorer som exempelvis avläser effekten på kvarnar eller temperaturen i djurbesättningar.

Som ett sidospår utvecklar Elastic Mobile mer traditionella appar, riktade mot privatpersoner. Bland annat står bolaget bakom Malmöbolaget Onthefleas app för loppisförsäljning via mobilen, men det skedde inte mot kontant ersättning utan mot en cirka 20-procentig ägarandel i Ontheflea.

Omsättningen under det brutna räkenskapsåret september 2012-augusti 2013 landade på 2,2 miljoner kronor med ett knappt plusresultat.

— Men då tog utvecklingen för Ontheflea mycket kraft och de aktier vi fick syns inte som omsättning. Detta räkenskapsår räknar jag med att vi omsätter minst fem miljoner kronor, säger Per Sevrell.

Erik Olausson

Med en portfölj av skräddarsydda företagsappar och driftstjänster i molnet har Ideonbolaget Elastic Mobile växt med försiktiga kliv sedan starten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.