fredag 23 februari 2024

inloggad som

Mobil uppstickare dubblar omsättningen

Med en portfölj av skräddarsydda företagsappar och driftstjänster i molnet har Ideonbolaget Elastic Mobile växt med försiktiga kliv sedan starten 2009. I år räknar dock vd Per Sevrell med att mer än fördubbla omsättningen till drygt fem miljoner kronor.

Parallellt ska Elastic Mobile, som i dag sysselsätter 5 anställda, växa med 2-3 nya medarbetare under hösten.

— Vi har mer att göra än vi hinner med, säger Per Sevrell.

Han är tidigare vd för IT-driftsbolaget Avinova, numera del av TeliaSonera-ägda Cygate. Elastic Mobile grundande han tillsammans med Richard Niklasson, med ett förflutet från bland annat Försvarets radioanstalt och dåvarande Lundabolaget Q-Labs. I Elastic Mobile satsar duon på att hjälpa företag flytta sina lokala IT-system till molnet, samt företagsinterna appar för att exempelvis hantera lagersystem eller övervaka produktionslinjer i mobilen.

Ett tredje ben är teknik för uppkopplade sensorer och vardagsprylar, där bolaget deltar i ett pilotprojekt inom jordbruket för att hantera informationen från sensorer som exempelvis avläser effekten på kvarnar eller temperaturen i djurbesättningar.

Som ett sidospår utvecklar Elastic Mobile mer traditionella appar, riktade mot privatpersoner. Bland annat står bolaget bakom Malmöbolaget Onthefleas app för loppisförsäljning via mobilen, men det skedde inte mot kontant ersättning utan mot en cirka 20-procentig ägarandel i Ontheflea.

Omsättningen under det brutna räkenskapsåret september 2012-augusti 2013 landade på 2,2 miljoner kronor med ett knappt plusresultat.

— Men då tog utvecklingen för Ontheflea mycket kraft och de aktier vi fick syns inte som omsättning. Detta räkenskapsår räknar jag med att vi omsätter minst fem miljoner kronor, säger Per Sevrell.

Erik Olausson

Med en portfölj av skräddarsydda företagsappar och driftstjänster i molnet har Ideonbolaget Elastic Mobile växt med försiktiga kliv sedan starten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.