måndag 4 december 2023

inloggad som

Speljättar raggar studenter i Malmö

Runt 30 datorspelföretag från Sverige och Danmark rycker i ett 50-tal studenter på Malmöbaserade spelutvecklingsutbildningen The Game Assemblys arrangemang nästa vecka. Målet är att ragga programmerare till praktikplatser.

Till Malmö kommer bland andra Rovio, Paradox och PortaPlay. Även King, Massive Entertainment och Stockholmsbaserade Dice, med rekryteringschef Carl Tamleth, är på plats.

Brukar sådana här matchmaking-dagar leda till anställningar?

carl_tamleht— När vi tar in praktikanter tar vi in sådana som vi tror har potential att bli anställda hos oss, och de får i stort sett gå igenom samma process som personer som söker jobb. Vi anställer regelbundet från YH-utbildningarna och med jämna mellanrum från The Game Assembly, säger Carl Tamleth till Rapidus.

Hur ser rekryteringsbehovet ut hos er och i branschen generellt?

— Det ser lite olika ut på olika företag, men i stort växer branschen. Vi har växt mycket, med fler än 200 personer de två senaste åren, så vi ska ta det lite lugnare framöver.

Yrkeshögskolan The Game Assembly ägs av utbildningsföretaget Hermods.

Jennie Lorentsson

Runt 30 datorspelföretag från Sverige och Danmark rycker i ett 50-tal studenter på Malmöbaserade spelutvecklingsutbildningen The Game Assemblys arrangemang nästa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad