fredag 3 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Terje Johansson, ny vd för MKB…

|  
|  

… som efter några månader på sin post har en rad utvecklingsförslag för MKB.

Vad är är ditt första intryck av Malmö?

Terje_Johansson— Jag har noterat att det är en tajt och samlad stad med ett självförtroende som tagit staden dit den är. MKB är ett starkt bolag med höga ambitioner och min bild är att man är en uppskattatd aktör som andra företag gärna samarbetar med.

Hur vill du utveckla MKB:s fastighetsbestånd?

— MKB har varit duktiga på att förvalta sina utvecklingsprojekt och på att bygga nytt med kvalitet. Nu tror jag att det finns en efterfrågan och förväntan på att vi bygger nytt i olika prisklasser. Enklare bostäder, men fortfarande med kvalitet.

MKB har uppmärksammats en hel del för både vågad arkitektur och nya energilösningar. Fortsätter bolaget på det spåret?

— MKB sticker ut i Sverige när det gäller miljöaspekten, och som stor aktör ska vi vara med och dra utvecklingen framåt. Men vi vill också jobba mer med sociala investeringar i våra områden. Ett område karaktäriseras ju inte bara av hur det ser ut utan också av hur det fungerar. Att jobba med exempelvis trygghet ser jag som en viktigt del i vår verksamhet.

Pågår det några spännande experiment ute i verksamheten just nu?

— MKB deltar i ett antal samarbeten på olika håll i verksamheten, både inom teknik och inom mjuka frågor. Det spänner från begränsade satsningar till omfattande investeringar. Som exemplen kan nämnas att i Seved invigdes förra året en ätbar vägg och i år startar produktionen av Sveriges första odlarlägenheter Greenhouse i Augustenborg. Vi deltar också i flera forskningsprojekt tillsammans med olika universitet och högskolor, där vi bland annat tittar på energieffektivisering och avfallshantering.

Malmö som fastighetsmarknad har svalnat något de senaste åren, fortsätter trenden?

— Malmö har tappat i samband med med bland annat situationen i Köpenhamn, men det finns mycket som talar för att transaktionerna kommer att öka. Finns det intresse för att köpa hyreshus i Malmö finns det alltid intresse för att bygga, vilket är bra för Malmö.

I dagens upplaga av Nytt från Öresund publicerar vi en längre intervju med Terje Johansson om MKB:s planer i olika delar av Malmö. Klicka här för att komma till NFÖ.

Jennie Lorentsson

… som efter några månader på sin post har en rad utvecklingsförslag för MKB. Vad är är ditt första intryck […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.