torsdag 25 april 2024

inloggad som

MVA skrinlägger ambassadörssatsning i Kina

Efter Japan och USA var Kina nästa tänkta front för MVA:s ambassadörsprogram. Nu läggs planerna i malpåse eftersom den kinesiska marknaden anses för svår att navigera.

I dag har MVA tre ambassadörer som ska hjälpa Öresundsregionens life science-bolag att knyta kontakter och affärer på utländska marknader: Peter Takizawa i Japan samt Torsten Jepsen og Thomas Mortensen på USA:s öst- och västkust. Under 2014 skulle programmet utvidgas till Kina, men så blir det inte uppger Peter Nordström som senaste månaderna fungerat som chef för ambassadörsprogrammet och nu officiellt tar över rollen efter Charlotte Ahlgren Moritz, som sedan 1 mars är ny vicerektor för Malmö högskola.

Utöver bristande ekonomi pekar Peter Nordström på en analys som MVA gjort av den kinesiska marknaden som skäl att lägga planerna på hyllan.

— Kina är en komplex marknad och kommer inte lämpa sig så väl för modellen i MVA:s ambassadörsprogram, säger Peter Nordström.

Inte heller till andra marknader finns det några planer på utvidgning de närmaste åren, uppger Peter Nordström.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Efter Japan och USA var Kina nästa tänkta front för MVA:s ambassadörsprogram. Nu läggs planerna i malpåse eftersom den kinesiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.