måndag 4 december 2023

inloggad som

Infonomy värvar chefsduo för säljsatsning

Lundabolaget Infonomy rekryterar CMC Contrasts tidigare vd Patrick Greatrex samt telekomveteranen Staffan Linde. Duon ska få fart på försäljningen till sjukvårds- respektive energisektorn av bolagets egenutvecklade sensorsystem.

Infonomy grundades 2010 av Brios före detta finanschef Jonas Källmén samt bildbehandlingsveteranen Helmuth Kristen. Bolaget utvecklar system och sensorer som hanterar de ökande kraven på datakommunikation mellan olika produkter. Systemet togs ursprungligen fram för att analysera data från rymdteleskopet Hubble och har senare utvecklats för att samla in och tolka sensordata från exempelvis kliniska studier och energianläggningar.

Bland kunderna syns danska energibolaget Modstrøm, Lundabolaget Caretelcom som tar fram system för bevakning av KOL-patienter, samt en företagsgrupp inom järnvägssektorn.

Staffan Linde kommer närmast från vd-posten på energiföretaget Prometera och har dessförinnan varit vice vd på Teliasonera. Patrick Greatrex lämnade vd-posten på medicinteknikbolaget CMC Contrast i höstas. Med rekryteringarna växer Infonomys personalstyrka till sex anställda.

jonas_kallmen— Vi har visat att vårt koncept fungerar inom sjukvård-, energi- och logistiksektorn. Nu ska vi öka våra försäljningsinsatser. Vi siktar brett, sedan får vi se vad det tar fart, säger styrelseordförande Jonas Källmén.

I fjol låg omsättningen kvar på runt två miljoner kronor, något som enligt Jonas Källmén delvis förklaras med att bolaget drabbas av ett par konkurser bland kunderna. Hittills har verksamheten finansierats genom kundavtal.

Joel Lyth

Lundabolaget Infonomy rekryterar CMC Contrasts tidigare vd Patrick Greatrex samt telekomveteranen Staffan Linde. Duon ska få fart på försäljningen till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad