söndag 12 maj 2024

inloggad som

Softhouse startar kontor i Växjö

IT-konsultbolaget Softhouse i Malmö har öppnat kontor i Växjö. Hittills har sju personer rekryterats, främst från det tidigare Boss Media, som köptes upp av indiska jätten HCL i höstas men nu är på väg att avvecklas.

För Softhouse är etableringen ett sätt att bredda kundbasen, där tyngdpunkten i såväl Skåne som Blekinge ligger inom telekomsektorn och bolag som Ericsson, Sony och Telenor. Men även Axis och Qliktech finns i kundlistan.

— Vi har jobbat på att få större spridning på kunderna och har lyckats bra tycker jag. Ingen kund står i dag för mer än 25 procent av omsättningen, säger Mats Petersen, chef för Malmökontoret med 52 anställda.

Inräknat verksamheten i Karlskrona, Göteborg och Stockholm sysselsätter Softhouse i dag över 140 personer. 2012 omsatte bolaget 137 miljoner kronor med ett vinst på 5,9 miljoner och enligt Mats Petersen ökade såväl omsättningen som resultatet under 2013.

Softhouse arbetar främst med mjukvaruutveckling enligt så kallad lean-metodik. Bolaget ägs av grundarna samt delar av personalen.

Erik Olausson

IT-konsultbolaget Softhouse i Malmö har öppnat kontor i Växjö. Hittills har sju personer rekryterats, främst från det tidigare Boss Media, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen