fredag 17 maj 2024

inloggad som

Fransk miljardkoncern investerar i Lund — dubblar personalen

Sedan franska Ausy köpte Mobytech Consulting i Lund 2012 har bolaget pressats hårt av de lokala telekomjättarnas neddragningar. Men med en ny storaffär i hamn satsar den Parisbörs-noterade konsultkoncernen på att det närmaste året fördubbla personalstyrkan i Lund.

När Ausy köpte Mobytech för snart två år sedan var ST-Ericsson en viktig kund till såväl Mobytech som Ausy. Nuvarande Ericsson finns fortfarande i kundlistan, liksom Sony Mobile, men sedan fransmannen Nicolas Bourgeon posterades som platschef i Lund för åtta månader sedan har Mobytech arbetat hårt på att bredda kundkretsen.

Inom kort räknar Nicolas Bourgeon med att hälften av kunderna kommer från andra branscher.

Nicolas_Bourgeon— 2013 var mycket, mycket tufft. Men i december fick vi ett ramavtal med en mycket stor och välkänd skånsk kund som inte är från telekombranschen, säger han utan att vilja precisera närmare.

Mobytech i Lund sysselsätter i dag 25 personer, ungefär lika många som vid uppköpet. Men i år ska 30 personer nyanställas uppger Nicolas Bourgeon. På hemsidan har bolaget i dagsläget sex platsannonser upplagda för bland annat linuxutvecklare och mekanikingenjörer.

Som ett led i nystarten har grundaren Imre Zvorinji lämnat vd-posten och ersatts av Jérôme Gontard, Ausys chef för internationell expansion, medan Nicolas Bourgeon blir platschef i Lund. Parallellt har Fredrik Hallin värvats från Malmöbolaget Telavox som ny personalchef.

Ausy omsatte 321 miljoner euro 2012 och sysselsätter runt 4.400 anställda världen över. Koncernen är verksam inom såväl IT- och telekom som mekanik och elektroniska system. De närmaste två åren är målet att öka omsättningen utanför Frankrike från dagens 100 miljoner euro till 200 miljoner euro, uppger Jérôme Gontard.

— Vi tittar på andra möjligheter till uppköp i Skandinavien, framförallt i Sverige, säger Jérôme Gontard till Rapidus.

Erik Olausson

Sedan franska Ausy köpte Mobytech Consulting i Lund 2012 har bolaget pressats hårt av de lokala telekomjättarnas neddragningar. Men med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad