torsdag 4 juli 2024

inloggad som

Hudson stänger i Malmö

Globala rekryteringsjätten Hudson lägger ner sitt Malmökontor. En handfull anställda berörs. Ur askan startas ett par nya konsultbolag.

Den tidigare seniorkonsulten Björn Blomqvist drar igång eget inom rekrytering, medan Cristofer Lavesson Eckermalm går ihop med Gunilla Julin och Stockholmsföretaget Stardust Consulting för att bygga upp Stardust Executive, inriktat på så kallad talent management.

Med Stardust Executive expanderar Stardust Consulting ner till Malmö. Ambitionen är att utmana de traditionella strukturerna ute i näringslivets ledningsgrupper.

Cristofer_Lavesson_Eckermalm— Vi ska jobba på ett helt kompetensbaserat sätt och den vägen bidra till att skapa jämställdhet och mångfald. I de flesta rekryteringar finns ett mått av subjektivitet, men vi skalar bort det genom att använda strukturerade intervjuer, färdighetstester och simuleringsövningar, säger Cristofer Lavesson Eckermalm.

Bolaget kommer att inlicensiera vissa utvärderingsverktyg från Hudson.

Kristian Svensson

Globala rekryteringsjätten Hudson lägger ner sitt Malmökontor. En handfull anställda berörs. Ur askan startas ett par nya konsultbolag. Den tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hänt i vecka 26

    Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike, men också två starka kvinnor som gör affärer med varandra.

  • Sommarlyssning i Lejonkulan

    Tröttnat på sommarpratare? Då kan du gå leta upp vår podd Lejonkulan där poddar finns. I dag slår vi ett extra slag för de intressanta AI-företag som gästat lejonet i kulan, den erfarne riskkapitalisten Janne Dahlqvist.