tisdag 23 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Fredrik Hedlund, vd på Sigma Connectivity…

… som inleder ett samarbete med Malmöföretaget ConnectBlue, utvecklare av Bluetooth-baserade styrsystem för industrin. Sigma Connectivity består i huvudsak av hårdvaruingenjörer från gamla Sony Mobile som nu agerar konsulter.

Vad innebär samarbetet?

Fredrik Hedlund— Vi ska ta fram automatiserade teststationer till ConnectBlues produktionslinje. Teststationerna ska garantera rätt kvalitet och prestanda i tillverkningen av deras senaste multiradiomodul, men planen är att använda systemet också för andra produkter.

Vad betyder affären för Sigma Connectivity?

— Jag kan inte kommentera det ekonomiska i avtalet, men det handlar om ett mycket viktigt område för ConnectBlue. Affären har strategisk betydelse för Sigma Connectivity, att vi kan visa hur vår teknik fungerar i högvolymproduktion.

ConnectBlue har lång erfarenhet av Bluetooth-styrning av industrimaskiner, medan ni har basen i telekom och vill driva utvecklingen av ”Internet of Things”. Finns det områden där ni kan använda ConnectBlues teknik i ert eget erbjudande?

— Det finns det säkerligen. Vår förhoppning är att detta är början på ett samarbete som kan sträcka sig in på andra områden. Samtidigt är ConnectBlue ett produktbolag, men vi jobbar båda med internet of things.

Sigma Connectivity bildades i höstas, hur många kunder har ni idag?

— Ett 40-tal, där Sony fortfarande är den största. Vissa kunder är riktigt små men det vi gör nu är att bygga upp en kundbas som förhoppningsvis kan utvecklas.

Ni tog över ett par hundra anställda från Sony Mobile på ett bräde, kommer ni nyrekrytera något ytterligare?

— Vi har redan rekryterat. Men fortfarande är vi tunga på hårdvarusidan och kommer behöva balansera upp det med nytt mjukvarukunnande och resurser inom försäljning och marknadsföring

Kristian Svensson

… som inleder ett samarbete med Malmöföretaget ConnectBlue, utvecklare av Bluetooth-baserade styrsystem för industrin. Sigma Connectivity består i huvudsak av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad