onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Øredev expanderar till Stockholm

Efter att ha lett utvecklarkonferensen Øredev i tre år lämnar Mattias Georgson Petrén rollen som vd. Framöver kommer arrangemanget att få ett mer delat ledarskap. Samtidigt planerar grundaren och ägaren, IT-konsultbolaget Jayway, för en vårkonferens i Stockholm.

— Det fanns en önskan om att utveckla inriktningen på konferensen, och i samband med det också förändra ledarskapet. Jag har klart med ett nytt uppdrag som jag påbörjar efter årsskiftet, säger Øredevs avgående vd Mattias Georgson Petrén.

I år hade Øredev bland annat ett event med Google Glass och en speciell session för Lunds Tekniska Högskola. Den typen av inslag ska få mer plats framöver.

— Vi kommer inte att ha en traditionell organisation, utan kommer att satsa på en kombination av kreativt och administrativt ledarskap, säger Jayways vd Mats Weidmar.

Utvecklingskonferensen hålls årligen i Slagthuset i början av november och har de senaste åren lockat runt 1.200 besökare. Av utrymmesskäl finns ingen ambition att höstkonferensen i Malmö ska växa ytterligare. Men parallellt med planerna för den tionde upplagan av Øredev skissar styrelsen på en ny konferens i Stockholm som ska hållas första gången under våren eller försommaren 2014.

— Det blir en eller två dagar, och vi väljer just nu mellan två teman, båda med inriktning mot innovation och design, säger Mats Weidmar.

Joel Lyth

Efter att ha lett utvecklarkonferensen Øredev i tre år lämnar Mattias Georgson Petrén rollen som vd. Framöver kommer arrangemanget att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.