måndag 4 december 2023

inloggad som

Leif Ryd årets entreprenör — Yildirim manligt stjärnskott

Leif Ryd på Araslöv Invest i Kristianstad är årets entreprenör i Skåne enligt konsultföretaget EY. Han fick priset på en galamiddag i Malmö på onsdagskvällen.

Araslöv Invest är förmodligen mest känt för Ryds Glas som säljer produkter och tjänster inom allt från uterum till inredningsglas och bilrutor. Företaget har rötterna i Ryds Glasmästeri i Sundsvall där Leif Ryds far sent fyrtiotal grundade verksamheten. Sedan ifjol är Inter Ikea Investment delägare i bilglasdelen.

Idag sysslar koncernen också med golf, hotell och konferensverksamhet vid Araslövs golfbana utanför Kristianstad. Totalt sysselsätter företagsgruppen 460 personer och omsätter nära 700 miljoner kronor.

Juryn bakom Entrepreneur of the year, med ordförande Bodil Rosvall Jönsson i spetsen, motiverar valet av Leif Ryd, 72, så här:

”Verkligt entreprenörskap har inte med ålder att göra. Energi, nyfikenhet och prestigelöshet kan leda hur långt som helst. Om man dessutom löpande omvandlar felaktiga beslut till viktiga erfarenheter, så har man ett långsiktigt vinnande koncept.”

På galakvällen i Slagthuset prisades även IT-entreprenören Deniz Yildirim. Han fick i vintras utmärkelsen Friskt vågat” av Rapidus och lyfts nu alltså fram igen av EY som årets manliga stjärnskott. Yildirim övergav för några år sedan en karriär som yrkesmilitär i Turkiet och är idag inne på sitt andra företagsbygge på skånsk mark, IT-konsulten Tretton37.

Till årets kvinnliga stjärnskott utsågs Annette Lahti och Marie Eklund från callcenterföretaget K2C i Helsingborg. Priset för bästa internationella tillväxt gick till mattentreprenören Hossein Sadr på Carpetvista i Malmö.

Huvudvinnaren Leif Ryd, tidigare i år årets företagare i Kristianstads kommun, ställs i januari mot sex andra regionvinnare i Sverigefinalen av Entrepreneur of the year. Vinnaren får representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo våren 2014.

Kristian Svensson

Leif Ryd på Araslöv Invest i Kristianstad är årets entreprenör i Skåne enligt konsultföretaget EY. Han fick priset på en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad