torsdag 25 april 2024

inloggad som

Finanschefen hoppar av Mobile Loyalty

Ulf Angelin, finanschef i Aktietorgslistade Mobile Loyalty och styrelseordförande i dotterbolaget Scandvision, har lämnat koncernen. Sommaren har inneburit tvära kast för Mobile Loyalty — som avbrutit en tänkt affär men inlett diskussioner om en ny.

Ulf Angelin har suttit som finanschef för kommunikationsbolaget Mobile Loyalty i Malmö sedan 2012, men hoppade av nu i augusti.

— Han har flyttat till New York. Vi håller på att rekrytera en ny finanschef, säger grundaren Sterner de la Mau som tar över ordförandeposten i Scandvision.

Mobile Loyalty utvecklar teknik för marknadsföring och kundinteraktion i mobiltelefonen. Bland annat har bolaget tagit fram en app som kombinerar nyheter med annonser åt bland andra Kristianstadsbladet och Ystads Allehanda. I våras skrevs så ett samarbetsavtal med Riksmedia, som förmedlar annonsutrymme i ett hundratal lokaltidningar runt om i Sverige.

Parallellt har företaget sedan starten 2011 köpt på sig ett antal större och mindre verksamheter inom reklam- och medieproduktion. Personalstyrkan i koncernen har däremot sjunkit, främst på grund av neddragningar i det största dotterbolaget, Malmöbaserade kommunikations- och produktionsbyrån Scandvision. I dag sysselsätter Mobile Loyalty-koncernen ett fyrtiotal, varav cirka hälften i Scandvision.

Strax före sommaren presenterades en avsiktsförklaring om ytterligare ett förvärv: Köpenhamnsbaserade Apilogue som också är verksamt inom mobil marknadsföring. De planerna har nu skrotats. Istället diskuterar bolaget ett ”strukturellt samarbete” mellan Scandvision och det betydligt större produktionsbolaget Chimney Pot, med kontor i Stockholm, Köpenhamn, Polen, Tyskland och Ukraina.

Sterner de la Mau vill dock inte kommentera den närmaste framtiden för den Aktietorgslistade koncernen.

— Inte i dag. Ring mig om några dagar, säger han.

Ekonomiskt är det ännu motvind för Mobile Loyalty. I halvårsrapporten som släpptes förra veckan redovisas en 20-procentig ökning av omsättningen till 1,83 miljoner euro, men förlusten växte samtidigt med 22 procent till 1,95 miljoner euro. I mars tog bolaget in 7,4 miljoner kronor från gamla och nya ägare. Ytterligare en emission på 12 miljoner planerades i samband med sommarens avbrutna förvärv av Apilogue.

Mobile Loyaltys börsvärde på Aktietorget har sjunkit med 85 procent sedan listningen. Vd för koncernen är Nicklas Gerhardsson.

Erik Olausson

Ulf Angelin, finanschef i Aktietorgslistade Mobile Loyalty och styrelseordförande i dotterbolaget Scandvision, har lämnat koncernen. Sommaren har inneburit tvära kast […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.